• Marion Le Blanc beeldend kunstenaar
 Geometrie
inspiratie
Een belangrijke inspiratiebron voor het werk van Marion Le Blanc is bouwkunst uit de Italiaanse Renaissance. In verschillende architectonische vormen zoals bogen, vierkanten, cirkels en rechthoeken ervaart zij harmonie en meditatieve rust.

Een andere bron van inspiratie is de abstractie van het muziekschrift: de compositie, het ritme van noten en rusten, die elkaar afwisselen als een beweging van tekens.

het werk
In haar werk draait het om kleur en geometrie. Bij het streven naar heldere composities gebruikt Marion geometrische vormen op intuïtieve wijze, waarbij de kleurverhouding een bepalende rol heeft. De verf brengt zij in verschillende lagen aan. Veelal worden lagen transparant over elkaar geschilderd. Alle lagen dragen bij aan textuur en kleurenspel van het werk.

Het is voor Marion Le Blanc een uitdaging om rust en harmonie te laten ervaren door de toeschouwer. De gelaagde geometrische vormen, telkens weer in andere kleurverhoudingen en kleurnuances, nodigen de kijker uit tot meditatieve aanschouwing.